Over Repko

Repko Sneek sinds 1868

De in 1842 geboren Gerrit Jans Repko, behaalde in 1868 zijn werkmeester titel ( goud- en zilversmid), hij dreef tevens handel in haarwerken, horloges en strohoeden, na zijn overlijden in 1891 werden de zaken voortgezet door zijn weduwe, mevrouw Flach-Repko en later in 1897 hun zoon Johan Frederik Repko welke in 1917 zijn werkmeester titel behaalde. Nadien werd het assortiment uitgebreid met een optiek en, sinds 1930 specialiseerde men zich in sportprijzen zoals medailles en bekers.

De Firma Repko had op dat moment vestigingen in Sneek, Bolsward en Lemmer. Rond 1978 kwam de van oorsprong Makkumer Gerard Blanksma in het bedrijf waarna eigenaar Johan Repko de Sportprijzenhandel in 1982 aan hem overdeed. De Juwelen waren inmiddels verkocht en de optiek doorgegeven aan de nog immer op de Oosterdijk gevestigde Brilservice. Gerard Blanksma zette de zaken voort onder de welbekende naam Repko en breidde het team uit, specialiseerde zich in de sportprijzen en timmerde als allround en specialistisch graveerbedrijf aan de weg, waarna later volgden: specialist / leverancier in relatiegeschenken en promotionele producten,  en sinds 2008 als naamplaten- en pictogrammen producent ( als groothandel door overname Alreco naamplaten industrie )

Sinds 1990 is Repko gevestigd op de Oppenhuizerweg 7-9 te Sneek. Bekende producten van Repko’s hand zijn:; de verzilverde koe, de tombstone, naambadges, en medailles in allerhande (eigen) modellen, o.a. diverse kruisjes voor 11 stedentocht op verschillende wijzes, unieke persoonlijke awards, gegraveerde plaquettes naar eigen ontwerp en fabricage. Met veel plezier adviseren wij door onze website te bladeren, als portfolio – inspiratiebron en uiteraard bij belangstelling om te bestellen wordt u van harte uitgenodigd een kijkje te nemen in onze showroom in Sneek !

Met vriendelijke groet het team van Repko,
Gerard, Marijke, Douwe, Irmgard, Wytze, Lesley en Omer